20 Nisan 2016 Çarşamba

SALAM,SUCUK,SOSİS KANSER YAPIYOR!



                             


    Salam,sucuk,sosis,jambon,pastırma...Hepsi severek tükettiğimiz işlenmiş et ürünlerinden.Özellikle çocukların düşkün olduğu bu besinlerin sağlık açısından tehdit oluşturduğunu bilmiyor muyuz?

    Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yayınladığı raporda günde 50 gram işlenmiş et (ortalama bir sosis)tüketenlerin kalın bağırsak kanserini yakalanma olasılığını %18 attırdığını açıkladı.

    İşlenmiş et demek ürünlerin koruyuculuğunu ve tadını arttırmak için çeşitli yöntemler ve katkı maddeleri ekleyerek oluşturulmuş ürünlerdir.Kanser tehlikesini de bu yöntemlerin oluşturduğu bildirildi.

   British of Journal Cancer (İngiltere Kanser Dergisi) yayınlanan bir yayında ise İşviçreli bilim adamları işlenmiş et tüketmekle pankreas kanseri arasında bir bağ olabileceğini söyledi.Günde bir sosise eş değer işlenmiş et yiyenlerin,yemeyenlere oranla %19 arttığı görüldü.Bu oran iki katına çıktığında ise pankreas kanserine yakalanma riskinin %38 e çıktığı belirtildi.

   BMC Medicine dergisinde yayınlanan başka bir araştırmada ise salam,sosis,jambon gibi işlenmiş et ürünlerinin erken ölüm riskini %44 arttırdığını açıkladı.

   İşlenmiş et ürünlerini mümkün olduğunca hayatımızdan uzaklaştırmalı,sağlığa zararlı olduğu konusunda çevremizdekileri bilinçlendirmeliyiz.Unutmamalıyız ki beslenme değil sağlıklı beslenmek esas olan;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder